Societats Federades

FCC Territorial de Barcelona

Societat: SOCIETAT OCELLAIRE DE TORELLÓ


Població: Torelló Adreça: Bar Marina, carrer Prat de la Riba 15
Email: ocellairestorello@yahoo.es Web: No té web
Telèfon: 938590752  

Ampliar FotografiaLa Societat Ocellaire de Torelló es va fundar al 1845, esdevenint l’entitat més antiga del municipi.

Som una entitat sense ànim de lucre i ens dediquem a l’activitat tradicional, centenària i cultural de la captura en viu de petites quantitats d’ocells fringíl•lids, per la seva futura participació en els concursos de cant. També fem activitats per fomentar el respecte per la natura i el medi ambient.

A Torelló disposem de varies parades per capturar ocells i recentment es varen fer unes plantades d’arbres per practicar amb més comoditat aquesta activitat.

Els ocells capturats s’entrenaran per poder participar als concursos de cant, i si aquests no son prou hàbils o no reuneixen prou qualitats, es tornen a alliberar. Els que s’alliberen son la majoria dels ocells capturats. Això demostra que l'afició ocellaire és sostenible amb aquestes espècies.

La nostra societat realitza un Campionat d’Hivern , on es fan concursos tots el diumenges i festius, des de novembre fins el febrer. Es fan al local social. Tothom i pot participar.

També realitzem el Concurs Oficial l’últim diumenge del mes de maig, al recinte del Firal.

Per tots els socis fem varies activitats, però la principal és la Festa del Soci , que es fa pel juny i consisteix en un esmorzar a la brasa i un concurs d’ocells. Aquests actes són gratuïts i només poden participar els socis.

Actualment disposem de 350 socis, repartits en la majoria de gent de Torelló, però també en tenim molts de la comarca d’Osona, de la província de Barcelona i d’altres parts de Catalunya.

Tothom que ho desitgi pot fer-se soci o bé reunir-se al local social que disposa l’entitat. Aquest es troba al Bar Marina, carrer Prat de la Riba 15 de Torelló. Allà es fan proves d’ocells, es reuneixen els ocellaires i s’informa de les novetats als socis.

Esperem que de cara al 2011 es solucioni en conflicte creat pels d’Iniciativa-Verds, que han prohibit de manera fulminant i sense justificació, aquesta activitat de la captura d’ocells, tant arrelada a Catalunya.Videos de la Sociedad:

http://www.youtube.com/user/OcellairesTorello   
Ampliar Fotografia   Ampliar Fotografia  


ESDEVENIMENTS PUBLICATS PER LA SOCIETAT:

En aquest moment la societat no ha publicat cap esdeveniment.


Vols que la teva societat disposi d'un espai web com aquest?
Servei Gratuït per les Societats Federades de Barcelona
 

 

 

Enrere

 

 

Legislació Societats. Últims Documents:Sol•licitud d'autorització excepcional de caça major i/o menor per danys
Existència de nova normativa (2012) i procediments que permeten fer, legalment, la captura de conills o altres especies de major o menor; cinegètiques i no protegides: tórtora turca, .....> Més Informació


 

Pòster de Batuda del Senglar
Poster en la campanya de sensibilització i respecte per les batudes de senglar. Grandaria A-3. Més Informació


 

Full de notificació captures anual de la societat als serveis territorials
Full de notificació captures anual de la societat als serveis territorials. Omplir les dades i enviar als Serveis Territorials. Més Informació


 

Estatuts per al Règim i Govern de la Federació Catalana de Caça
Modificació estatuaria, aprovats en assemblea general extraordinària de la Federació Catalana de Caça celebrada en desembre de 2011 Més Informació